DIY

Minion taart ☆

Oke, het is maandag en deze post was gepland voor zondag. Maar gister heeft bijna de hele tijd het internet eruit gelegen en verder had ik geen tijd om te schrijven. Dus dan maar verschuiven naar maandag! 
Ik heb soms opeens heel veel zin om een taart te maken. En dan niet een gewone taart, maar met een laag er tussen en met fondant eroverheen (Ja, fondant; niemand lust marsepein hier behalve m’n vader). Vorige week zaterdag was dit zo’n moment, dus met mama boodschappen gedaan & een taartje gemaakt! In deze post laat ik zien wat voor taart en hoe je die kan maken!

Allereerst moet je natuurlijk zorgen voor de taart zelf. Wij maken altijd een ronde maar je kan natuurlijk ook een vierkante maken. Je moet zorgen dat de bovenkant mooi glad is. Eventueel moet je even bijsnijden. M’n moeder en ik hadden geluk bij deze taart, want we hoefden helemaal niks eraf te snijden!
Kan je al raden wat we gaan maken? 🙂

 Normaal maken we altijd taarten met hartjes en vlindertjes erop, maar dit keer wou ik een minion maken. Gewoon omdat het kan. En omdat ze er natuurlijk er heel leuk uit zien haha.

Maar voordat je de fondant (of marsepein) eroverheen gaat doen, kan natuurlijk vulling tussen je taart doen. Je kan het met nutella en banaan doen bijvoorbeeld, of met slagroom en vlaaifruit van “HAK”. Ik koos dit keer voor de tweede optie. Je snijdt de taart door tweeën en dan smeer je één kant vol met slagroom en daaroverheen doe je het vlaaifruit. Doe de andere kant er (voorzichtig!) op en tada, je hebt een taart met vulling!
Allereerst heb je een basiskleur nodig die je over de hele taart doet. Bij een minion is dat handig om geel te maken. Aangezien je overal wel geel ziet. Je maakt dit met glazuur vast aan je taart. De andere kleuren moet je ook met glazuur vastmaken.

Toen dat gebeurd was, hebben we zijn pakje gemaakt. Kijk goed naar het plaatje, rol je fondant goed uit en snijd dan het pakje uit je fondant met een fondantmesje. De zwarte knoopjes hebben we gewoon van balletjes zwarte fondant gemaakt. Het mondje hebben we met het mesje gewoon erin gesneden.

Hij ziet er hier best eng uit eigenlijk. Uit het witte fondant haal je twee rondjes. Die je het er best uit kunt halen met een rondvormig ding. Een draaidop of een klein bekertje. Dan weet je tenminste dat ze gelijk zijn.

Voor de bril hebben wij een stuk zwart met een stuk wit “gemixt”. En dit hebben wij om de ogen heen legt als bril. 
Dan heb je natuurlijk de ogen zelf nodig om hem er een beetje vriendelijker eruit te laten zien. Ik heb een stukje blauw met zwart gemixt en daarop een zwarte pupil gelegd. Als je gewoon het ‘zuivere’ blauw zou gebruiken, zou het er heel raar uitzien. Aangezien het pakje ook dat blauw is.

Daarna komen de zwarte randen van de bril. Een beetje brede banden uit het fondant snijden en dan het begin stukje onder de bril plakken. De rest laat je gewoon hangen aan de taart zelf. Hij begint er nu steeds meer op te lijken!
Dan de schattige haartjes! Deze maken je gewoon door zwarte sliertjes te draaien. Niet te moeilijk doen! 🙂

Als bijna het laatste maak je het zakje van zijn pakje. Het vormpje uitsnijden en dan plakken! Check!

De minions hebben een raar teken op hun zakje, dit teken gaan wij niet namaken. Als ‘teken’ heb ik een zwart ruitje uitgesneden en deze erop geplakt. 

Als allerlaatste heb ik nog een blauw rondje op het zwarte vlak vastgemaakt, zodat dat een beetje breekt. Tadaaaa, onze minion taart is klaar! 🙂
Wij vonden hem thuis te mooi om op te eten, maar hebben dit natuurlijk wel gedaan. En hij was heerlijk! 
Gelukkig hebben we de foto’s nog! 🙂
Sorry dat dit blogpost er later op is gekomen, maar ik kon hem gewoon niet schrijven door dat stomme UPC! Ik hoop dat jullie hem alsnog wel leuk vonden.
Maken jullie weleens taarten inclusief fondant? 🙂

Lots of Love,
Stacy

Advertenties

Een gedachte over “Minion taart ☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s