persoonlijk

Persoonlijk | Mijn studiekeuze: Wat, waarom, waar?

studiekeuze 4

Vandaag is het 1 mei: Dag van de Arbeid, maar ook de uiterlijke inschrijfdatum voor een nieuwe opleiding! En omdat het vandaag dus 1 mei is, wil ik graag wat meer over mijn toekomstige studie -Social Work-, gaan vertellen! Benieuwd wat het is en waarom ik het heb gekozen? Lees dan gauw verder!
studiekeuze 1

♥ Wat is de studie “Social Work” precies?

De studie Social Work bestaat uit de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Deze twee opleidingen lijken redelijk veel op elkaar. Daarom bestaat het eerste jaar uit allebei deze opleidingen. Aan het eind van het jaar kies je welke kant je op gaat: de SPH of de MWD.
De vakken die je krijgt, zijn onder andere Sociologie, Psychologie, (Ortho)pedagogiek, Recht, Communicatie en filosofie. Uiteindelijk kan je specialiseren in een bepaalde richting, bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg. Na je studie, kan je in verschillende werkvelden terechtkomen, onder andere in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, psychiatrie en de dak- en thuislozenzorg.

Eigenlijk houdt de studie vooral in dat je leert hoe je met cliënten kan communiceren en daarmee ze ook kan helpen.

Mascha van Beautygloss heeft ook SPH gestudeerd en heeft daar ook een video over gemaakt! Zij vertelt echt hele nuttige dingen om te weten als deze studie je leuk lijkt!

♥ Waarom heb ik voor de studie gekozen?

In het allereerste artikel over mijn tussenjaar, vertelde ik dat ik graag Journalistiek uiteindelijk wilde gaan studeren. Echter, kwam ik er al snel achter dat ik dat niet super zou vinden. Ik vroeg mezelf af of ik een baan in de journalistiek m’n hele leven zou willen doen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het antwoord op die vraag “nee” was. Maar wat dan? Dat wist ik niet.

Processed with VSCO with hb2 preset

Totdat m’n moeder zei of maatschappelijk werk niet wat voor mij is. Naar mensen luisteren, helpen en met de mensen zijn, heb ik altijd erg leuk gevonden. Toen viel het kwartje: Dat zou ik wel heel tof vinden om te doen! Dus ik ging naar de opendag van de Hogeschool van Amsterdam en ging daar naar drie opleidingen kijken: Pedagogiek, SPH en MWD. MWD en SPH zijn daar twee hele verschillende studies. Na die dag bleven de SPH en Pedagogiek over. Een van die twee ging het worden!

Omdat ik er nog niet helemaal over uit was, ging ik ook naar openavond van In Holland in Haarlem. Daar ging ik alleen naar SPH kijken. Die avond kwam ik súper enthousiast terug: Deze studie werd het!

Processed with VSCO

♥ Waar ga ik “Social Work” studeren?

Ik ga de opleiding in Haarlem aan de Hogeschool In Holland volgen. Gewoon fijn in mijn “eigen” stad. Niks Amsterdam, niks een uur onderweg. Nee, gewoon de fiets kunnen pakken als ik dat wil. Best fijn! Haarlem ken ik en dat vind ik wel een voordeel!

Uiteindelijk wil ik trouwens voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening kiezen. Werken in de gehandicaptenzorg of de ouderenzorg lijkt me namelijk heel erg interessant!


Zo, als je tot hier bent gekomen: Bedankt voor het lezen van dit ellendig lange verhaal, haha!

Welke studie doe jij of wil je na de middelbare school gaan volgen? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Stacy

Advertenties

Een gedachte over “Persoonlijk | Mijn studiekeuze: Wat, waarom, waar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s