tips

Tips | Back To School – Zo kom jij de eerste schooldag door!

Tips schooldag 1

Een eerste schooldag is altijd spannend. Maar al helemaal als je naar een nieuwe school gaat! Vandaag heb ik wat tips voor je, zodat je de eerste schooldag overleeft!

♥ Wees jezelf!

Dit is misschien wel één van de belangrijkste tips! Je bent zelf meer dan leuk, dus waarom je anders voordoen dan dat je bent?

♥ Stap op iemand af die jou aardig lijkt.

Ga gewoon naar diegene toe en praat! Toon interesse en vraag waar hij/zij vandaan komt, wat de hobby’s zijn of hoe oud diegene is. Wees sociaal!

 

tips schooldag 2

♥ Trek je mond open.

Je hoeft natuurlijk niet op álles te reageren, maar laat wel jouw stem horen! Je hoeft het heus niet met alles eens te zijn en docenten & medeleerlingen waarderen ook jouw mening. Want die telt ook namelijk!

♥ Pak je tas de avond ervoor alvast in.

Zo weet je namelijk 100% zeker dat je niets vergeet! Plus, het scheelt tijd (en stress!) in de ochtend! Misschien is het ook handig om je kleding alvast klaar te leggen. Zo ben je goed voorbereid!

♥ Snap je iets niet? Vraag!

Op de middelbare school krijg je hele andere vakken dan op de basisschool. Het is dus ook helemaal niet gek als je iets niet snapt. Ik snap dat je het misschien eng vindt om iets te vragen, vooral in het begin van het jaar, maar dit moet je echt niet zijn! De docenten zijn er om jou te helpen, dus gebruik ze daarvoor!

tips schooldag 3

♥ Relax!

Het is natuurlijk heel erg spannend zo’n eerste dag, maar probeer een beetje te ontspannen. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt nieuwe vakken en je komt in een hele andere omgeving! Dat is best eng, maar ook heel erg leuk! Ontspan, het komt heus wel goed! Voor je het weet is deze dag voorbij!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Zo’n eerste schooldag kan heel eng zijn, vooral als je naar de middelbare school gaat. Maar echt: Voor je het weet, is het voorbij!

Liefs,
Stacy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s